ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знову прогнозують грозу і шквали

Наталя Дуляба

|

У другій половині середи, 19 липня, у Львові та області знову слід очікувати грози та сильного вітру. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському гідрометцентрі.

Температура повітря вночі коливатиметься у межах 11-16 градусів тепла, вдень стовпчик термометра підніметься до максимальної позначки +29°С. Вночі та вранці слабкий туман.

У Львові у другій половині дня обіцяють грозу, на території області – ще й шквали до 15-20 м/с, подекуди можливий град.

Водночас 19-21 липня на Львівщині оголосили високу (IV клас) та надзвичайну (V клас) пожежну небезпеку. Відтак мешканців закликають максимально обережно поводитися з вогнем, адже найменша іскра може спровокувати масштабні пожежі сухої рослинності. У жодному разі не паліть сухостій і не розводьте вогнищ серед лісу!

Про будь-які надзвичайні ситуації, спричинені з негодою, повідомляйте рятувальникам за номером «101», на гарячі лінії міста (15-80) та області (112).

За даними Sinoptic.ua, 19 липня на Львівщині буде хмарна погода з проясненням. Дощу не обіцяють, але його натомість прогнозують на 20 липня.

Нагадаємо, під час сильної грози, яка пройшла у Львові та області ввечері 17 липня, випала чотириденна норма опадів.

У Львові стічні води міського колектора зірвали каналізаційні люки і влаштували потоп на вулиці Торф’яній. Деякі будинки мали перебої зі світлом. Загалом на Львівщині без світла залишились більше пів сотні населених пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *