ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з трьома загиблими захисниками

Наталя Дуляба

|

У середу, 19 липня, Львів проведе в останню путь трьох загиблих на фронті військових: Андрія Жинчука, Михайла Мовчана та Романа Андріїва. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону Михайла Мовчана та Романа Андріїва розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна,11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Прощання з Андрієм Жинчуком розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні в смт Брюховичі (вул. Незалежної України, 48), о 12:00 – чин похорону у храмі Пресвятої Богородиці. Поховають військового на Брюховицькому цвинтарі.

Львів’ян закликають прийти і віддану останню шану полеглим на війні захисникам, а також утриматись у цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Роман Андріїв (01.12.1987 – 06.07.2023) був уродженцем Києва.

Навчався школі №321 Деснянського району столиці. Здобув освіту у Київському фаховому коледжі ресторанного господарства Національного університету харчових технологій. Працював у закладі громадського харчування This is.

У вільний від роботи час любив читати та займався комп’ютерним програмуванням.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 4 бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

У Романа Андріїва залишилися дружина, дві доньки та брат.

Львів’янин Андрій Жинчук (16.09.1978 – 14.07.2023) навчався у школі №25 (зараз – ліцей «Оріяна»). Після завершення навчання проходив військову службу у складі Західного територіального управління Націгвардії України.

У мирний час працював на ТзОВ «Кордія», згодом – на місцевих приватних підприємствах. Захоплювався риболовлею та збиранням грибів.

У 2015 році воював у зоні АТО у лавах військової частини А3948 Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ вступив до територіальної оборони. Боронив державу у лавах 125 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

У Андрія Жинчука залишилися батько, дружина, брати і сестри.

Львів’янин Михайло Мовчан (02.06.1981 – 14.07.2023) навчався у школі №89 (зараз – ліцей «Сихівський»). Закінчив Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу, опісля проходив військову службу у Львові.

У мирний час працював експедитором. Обожнював танці та музику.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ пішов у добровольці. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 115 окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ.

У Михайла Мовчана залишилися дружина, двоє дітей, мама, сестра та брат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *