ОСТАННІ НОВИНИ

Південна Корея посилить підтримку України

Анастасія Диняк

|

Президент Юн Сок Йоль заявив, що у 2023 році Південна Корея збільшить обсяги військової та гуманітарної допомоги Україні. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Південна Корея збільшить військову та гуманітарну допомогу Україні – президент

«Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим… У травні я і президент Зеленський домовилися про постачання необхідного обладнання для таких цілей, як, наприклад, гуманітарне розмінування, і ми продовжуємо це робити», – зазначив Юн Сок Йоль.

Він також додав, що Уряд Республіки Корея минулого року виділив 100 мільйонів доларів на підтримку України. У 2023 році ця підтримка становитиме 150 мільйонів доларів.

«Також ми плануємо збільшувати допомогу Україні у відновленні системи освіти. Минулого року… ми вирішили допомогти у відновленні зруйнованих шкіл. Також ми хотіли б надати Україні підтримку для майбутніх поколінь за допомогою стипендії двох президентів», – підкреслив президент Кореї.

Йоль порівняв ситуацію в Україні з тією, що була в Кореї 70 років тому, коли зазнала незаконного вторгнення Північної Кореї. Він також наголосив, що Формулу миру потрібно виконати.

Нагадаємо, 15 липня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув з неоголошеним візитом до України. Раніше вони відвідали Бучу та Ірпінь під Києвом, які постраждали від російської окупації.

Також вони мали зустріч з Володимиром Зеленським.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *