ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський анонсував підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні

Наталя Дуляба

|

Після завершення вільнюського саміту НАТО Україна вже розпочала до наступної зустрічі членів Північноатлантичного альянсу, яка відбудеться у Вашингтоні у 2024 році. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Зеленський провів нараду з представниками Офісу президента, уряду та МЗС щодо підсумків саміту НАТО у Вільнюсі. Кожну домовленість із партнерами, яку було досягнуто 12-13 липня, Україна тепер, за його словами, переводить у конкретні кроки, що мають принести результат.

Так, країна готується до роботи Ради Україна – НАТО, до укладання договорів щодо гарантій безпеки на шляху Північноатлантичного альянсу.

«Готуємо ґрунт для наступного саміту НАТО – у Вашингтоні. Уже не уявити НАТО без України, і постійно додаватимемо нашій співпраці сили», – відзначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на саміті у Вільнюсі Україна не отримала запрошення до НАТО. Члени Північноатлантичного альянсу вирішили, що це станеться, коли на те буде остаточний консенсус і коли Україна «відповідатиме всім умовам».

Під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Вільнюсі Джо Байден заявив, що з «нетерпінням» чекає вступу України до НАТО, але на шляху до цього їй треба ще виконати багато роботи.

Також саміт НАТО ухвалив багаторічну програму допомоги Україні, яка передбачає повний перехід на натівські стандарти, погодив створення Ради Україна – НАТО, а також скасував необхідність отримання плану дій щодо членства. Таким чином євроатлантичний шлях України складатиметься не з двох етапів, а з одного.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *