ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО пообіцяло запросити Україну, але є умови

Ольга Денисяка

|

Україна отримає запрошення до НАТО, коли «погодяться усі союзники і будуть виконані умови». Про це заявив генеральний секретар Єнс Столтенберґ, передає Радіо Свобода.

За його словами, сьогодні члени НАТО узгодили пакет елементів для наближення України до Альянсу.

«Це нова багаторічна програм допомоги України, щоб уможливити перехід до стандартів НАТО. По-друге, ми погодили створити нову Раду Україна-НАТО. Це буде форум для консультацій та ухвалення рішень, де ми всі зустрінемося як рівні. По-третє, члени Альянсу сьогодні підтвердили, що Україна стане членом НАТО і погодилися скасувати ПДЧ. Це змінить шлях України з двоетапного процесу на одноетапний. Ми також чітко сказали: надамо Україні запрошення приєднатися до НАТО, коли союзники погодяться, і коли умови будуть виконані», – сказав він під час пресконференції у Вільнюсі.

За його словами, це є «потужний пакет для України і чіткий шлях до членства в НАТО».

«Члени Альянсу також надають значну військову допомогу Україні, що навть більш нагально. Україна має перемогти, якщо Україна не переможе, тоді не буде обговорення членства в НАТО. Тому ми вже місяцями обговорюємо військову підтримку», – додав Столтенберґ.

У перший день саміту Володимир Зеленський назвав «безпрецедентною і абсурдною» відсутність часових рамок для запрошення України в НАТО і для її членства у формулюваннях, які готуються для Вільнюського саміту Альянсу. За його словами, схоже на те, що «немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *