ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку запрацював оновлений фонтан

Маркіян Рой

|

У Стрийському парку запрацював оновлений фонтан «Івасик-Телесик». Реконструкція тривала понад два місяці.  Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

У Львові в Стрийському парку відреставрували фонтан «Івасик-Телесик». Над реставрацією працював архітектор Андрій Федоришин. Деякі скульптури були пошкоджені повністю, інші – потребували заміни певних частин. Вартість робіт становила близько 200 тисяч гривень. Послуги оплатив Стрийський парк.

«Аби унеможливити новий вандалізм, плануємо розмістити оголошення та встановити спеціальні таблички, щоб люди не залізали у водограй. Також за цим буде стежити персонал Стрийського парку», — повідомила  очільниця парку Олена Мазурик.

Як відомо у травні 2018 року у Стрийському парку відновлювали підсвітку фонтану «Івасик-Телесик». Фонтан розташований на території Стрийського парку, його постійно відновлюють через пошкодження через неякісно вилиті скульптури. У 2012 році ремонт скаліченого «Телесика» обійшовся Львову у 2.5 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *