ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові знову труять собак. Потерпілі власники тварин написали заяви в поліцію

Андрій Котенський

|

На Сихові невідомі труять собак, яких вигулюють в парку імені Папи Римського Івана Павла II. Потерпілі власники тварин написали заяву до поліції, повідомляє My dog.

Мова про два нові випадки отруєння тварин, що сталися цього місяця на Сихові. Обидва рази постраждали тварини, яких вигулювали в парку Івана Павла II, що офіційно дозволено рішенням Львівської міської ради у 2019 році.

10 липня, власники собак, які постраждали від отруєння у Львові, написали заяви в Сихівський райвідділ поліції.

Як повідомила зокрема власниця однієї з постраждалих тварин Анастасія Андрес, на даний час подані дві окремі заяви від двох потерпілих. Надалі вони будуть наполягати на спільному розслідуванні даної справи.

Власники тварин сподіваються, що правоохоронці докладуть всіх зусиль, аби дані справи отруєння собак не були загублені в архівах поліції, як всі попередні аналогічні випадки, а відповідальні отримають законне покарання.

Як відомо, отруєння тварини згідно зі статтею 299 ККУ, передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

На даний час поліція проводить перевірку поданих заяв на наявність підстав для відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що 2 червня, на ЛКП «Лев» ліквідували двох здорових собак, які перебували під опікою підприємства. Тіла вбитих тварин у мішках для сміття виявили волонтери у морозильній камері.

За ліквідацію собак у ЛКП «Лев» звільнили керівницю та головного лікаря.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *