ОСТАННІ НОВИНИ

Тіла у морозилці. У ЛКП «Лев» виявили факт ліквідації здорових тварин?

Андрій Котенський

|

Минулої п’ятниці, 2 червня, на ЛКП «Лев» ліквідували двох собак, які перебували під опікою підприємства. Тіла вбитих тварин у мішках для сміття виявили волонтери у морозильній камері. Правоохоронці відкрили справу, а керівника підприємства відсторонено від роботи до з’ясування всіх обставин, повідомляє Львівський портал.

За словами волонтерки-зоозахисниці АнастасіїПанчук-Квятківської, вбиті собаки були здоровими.

«У п’ятницю Мавана і Х’ю вбили… Собаки знаходилися на ЛКП «Лев». Цих двох здорових собак було евтаназовано. Хто надав таке розпорядження, хто виконував і яким чином обовязково вияснить слідство», – повідомила Анастасія Панчук-Квятківська.

Зникнення тварин виявили, у суботу зранку, 3 червня. Працівники підприємства, які заступили на зміну, не побачили собак у вольєрах, а згодом їхні тіла було знайдено в морозильній камері.

«Ця ситуація шоковала всіх! У телефонній розмові Ярослав Муха (головний лікар ЛКП «Лев» – ред.), запевняв, що коли у п’ятницю він йшов додому, собаки були у вольєрах, і що він не знає де вони! Коли поставила перед фактом, що ми знайшли трупи собак, сказав, що і всі питання виключно до керівника ЛКП. Водночас Олена Іващенко (керівник ЛКП «Лев» – ред.) на дзвінки не відповідає», – повідомила Анастасія Панчук-Квятківська.

Засновниця громадської організації «Зелена Сила» також повідомляє, що вбиті собаки не були ні хворі, ні критично агресивні. А одного із них мали невдовзі перевезти до притулку «Милосердя».

«Показів до евтаназії не було, про це нам підтвердив кінолог підприємства і сказав, що жодної рекомендації для умертвіння цих собак не підписував. Маван повинен був їхати в Притулок Милосердя. Про це говорили з головним лікарем напередодні, для собаки повинні були поставити вольєр, а про Х’ю ніколи нічого не чула, про нього нічого не писали, до волонтерів за допомогою попередньо взагалі не зверталися. Дуже сподіваюся, що всі причетні особи будуть встановленні, винні будуть покарані», – повідомила Андріана Байло.

Волонтери також написали заяви про ліквідацію тварин в поліцію. Тіла собак вилучено, після отримання відповідної постанови тварин завезуть на розтин, де і буде встановлена офіційна причина їхньої смерті.

На місці події працювали правоохоронці. За фактом жорстоке поводження з тваринами відкрили кримінальне провадження. Триває експертиза. Винуватцям загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Львівська міська рада також розпочала службове розслідування, на час якого керівницю ЛКП «Лев» Олену Іващенко відсторонили від займаної посади. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Розпочато службове розслідування. На час розслідування керівника відсторонено від посади. Завтра, 6 червня, проведемо зустріч з організаціями, які працють у сфері допомоги тваринам.

За жодних умов такі випадки не можуть ставатись», – повідомив Андрій Москаленко.

Львівський портал також очікує на офіційний коментар з приводу виявлення тіл собак від ЛКП «Лев».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *