ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» оштрафували за зловживання монопольним становищем

Наталя Дуляба

|

ПрАТ «Львівобленерго» оштрафували на 68 тисяч гривень за виявлені зловживання монопольним становищем. Про це Львівському порталу повідомили у Західному міжобласному тервідділенні Антимонопольного комітету України.

До Антимонопольного комітету звернулось приватне акціонерне товариство і поскаржилось на необґрунтовані дії «Львівобленерго». Встановлено, що постачальник електроенергії застосовував для підприємства тариф за послуги з розподілу електричної енергії за другим класом напруги, який є значно вищим від аналогічного тарифу за першим класом напруги.

«Такі дії підприємства не передбачені чинним законодавством України, зокрема, Законом України «Про ринок електричної енергії» та Порядком встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та призвели до ущемлення інтересів споживача, який не має альтернативи щодо отримання цих послуг», – йдеться у повідомленні.

Відтак на засідання 6 липня територіальне відділення АМКУ визнало, що такими діями «Львівобленерго» порушило законодавство про захист економічної конкуренції та зловживає своїм монопольним становищем на ринку. За це на компанію наклали штраф розміром 68 тисяч гривень.

Крім того, протягом місяця «Львівобленерго» зобов’язали врегулювати ситуацію з тарифом для вищезгаданого акціонерного товариства.

Нагадаємо, на початку 2023 року у «Львівобленерго» теж виявляли порушення у роботі. НКРЕКП оштрафувала компанію на 85 тисяч гривень за несвоєчасне попередження мешканців про знеструмлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *