ОСТАННІ НОВИНИ

Макрон натякнув на передачу Україні далекобійних ракет

Наталя Дуляба

|

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про передачу Україні ракет, дальність яких «дозволяє чинити опір». Про це він повідомив в інтерв’ю телеканалу TF1, пише Європейська правда.

Макрон зазначив, що Франція вже поставила Україні багато озброєння, зокрема самохідні артилерійські установки Caesar, боєприпаси і бронетехніку. Водночас він додав, що й «нові боєприпаси» будуть відправлені в Україну.

«Ми не ведемо війну з Росією, ми допомагаємо Україні протистояти російському нападнику. Це означає, що ми не постачаємо зброю, яка може потрапити на російську землю або атакувати Росію», – сказав французький президент.

Еммануель Макрон не вдавався у деталі про озброєння для української армії, а зазначив лише, зокрема, що Франція відправить ракети, дальність дії яких «дозволить Україні чинити опір».

Нагадаємо, у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона йшлося, зокрема про наміри Парижа оснастити кілька українських батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Велика Британія офіційно підтвердила надання Україні далекобійних крилатих ракет Storm Shadow. Дальність її польоту сягає понад 250 км (в експортному варіанті).

Крім того, британський прем’єр-міністр Ріші Сунак під час візиту Володимира Зеленського до Сполученого королівства 15 травня анонсував передачу Україні далекобійних ударних дронів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *