ОСТАННІ НОВИНИ

Керівників «Азова» повернули з Туреччини додому

Наталя Дуляба

|

В Україну повернулися військові командири, які захищали «Азовсталь» у Маріуполі, а потім після звільнення з російського полону за обміном перебували в Туреччині. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними», – сповістив глава держави.

Як згодом додали в Офісі президента, захисників «Азовсталі» вдалося повернути додому за результатами переговорів із Туреччиною.

Зазначимо, саме цих п’ятеро командирів «Азова» після звільнення з полону у вересні 2022 року перебували в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Згідно з домовленостями ці військові мали перебувати у Туреччині до кінця війни.

Навесні цьогоріч дружина Редіса Дениса Прокопенка розповідала, що весь склад маріупольського гарнізону «Азова» перебуває на закритому режимному об’єкті в Туреччині. Військові живуть за певним режимом, але мають доступ до інформації. Дзвінки до них регламентовані.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня 2022 року Україна повернула з російського полону 215 військових. Дві сотні з них – це захисники маріупольської «Азовсталі», яких обміняли на одіозного Віктора Медведчука. Інших обміняли на 55 російських військовополонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *