ОСТАННІ НОВИНИ

На Бахмутському напрямку йде двобій за перехоплення ініціативи, – Маляр

Наталя Дуляба

|

Ситуація на Бахмутському напрямку знову загострилась, адже окупанти наполегливо намагаються наступати і перехопити ініціативу. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«На Бахмутському напрямку обстановка знову загострилась. Триває двобій за перехоплення ініціативи. Сьогодні і ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безуспішно. Наші сили оборони мали певний успіх.

Втім ситуація змінюється дуже стрімко. Контроль над одними і тими ж позиціями може двічі за добу втрачатись та відновлюватись. Ворог активно реагує на всі наші дії та створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони», – відзначила посадовиця.

На південному флангу в районі Кліщіївки ЗСУ, ведучи бої, просуваються вперед. На північному флангу бої тривають.

В самому Бахмуті, за словами Ганни Маляр, теж неспокійно. У місті рашисти постійно ведуть вогонь, намагаються зірвати логістику та завдати максимальних втрат ЗСУ. Зі свого боку українські військові не дають окупантам пересуватись містом та вражають їхні позиції.

Нагадаємо, за даними Міноборони за минулий тиждень, з 26 червня по 2 липня, ЗСУ звільнили 28,4 кв км території на півдні України та ще 9 кв км на сході.

Президент Володимир Зеленський каже, що останній тиждень на фронті для українських військових був важким, але вони все одно рухаються вперед.

Глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що контрнаступ України є складним через наземні міни та оборонні лінії росіян. Водночас він додав, що українські війська мають рацію, коли діють обережно, намагаючись прорватися вперед.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *