За тиждень ЗСУ звільнили 37 кв км на сході і півдні

Ольга Денисяка

|

За минулий тиждень, з 26 червня по 2 липня, українські захисники звільнили 28,4 кв км території на півдні та 9 кв км на сході. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, на Сході тривають наступальні і оборонні дії. ЗСУ рухаються на Бахмутському напрямку, а  ворог і надалі веде наступ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. 

«Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв км», – йдеться в повідомленні.

Кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі: за минулий тиждень 6457 обстрілів, минулий тиждень 11753 обстріли.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, зокрема: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх.

Ганна Маляр зазначила, що за минулий тиждень збільшено звільнені території на 28,4 кв км. Загалом звільнена площа на півдні становить 158,4 кв км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *