ОСТАННІ НОВИНИ

Топпосадовець НАТО похвалив український контрнаступ

Наталя Дуляба

|

Глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що контрнаступ України є складним через наземні міни та інші перешкоди. Водночас він додав, що українські війська мають рацію, коли діють обережно. Про пише Європейська правда з посиланням на Reuters.

«Контрнаступ – це складно… Люди не повинні думати, що це легка прогулянка. Це ніколи не буде так», – сказав він 3 липня журналістам у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Українські війська зіштовхуються з оборонними перешкодами глибиною до 30 км, намагаючись прорвати російські лінії, сказав Бауер, вдаючись до історичних порівнянь.

«Ми бачили в Нормандії під час Другої світової війни, що союзникам знадобилося сім, вісім, дев’ять тижнів, щоб фактично прорвати оборонні лінії німців. Тому не дивно, що це відбувається не так швидко», – додав він.

Коментарі Бауера перегукуються з висловлюваннями генерала Марка Міллі, найвищого військового офіцера США, який 30 червня заявив, що український контрнаступ буде дуже важким, дуже довгим і «дуже-дуже кривавим».

Бауер сказав, що українські війська правильно зробили, коли діяли обережно, щоб уникнути великих втрат, намагаючись прорватися вперед.

«Це надзвичайно складна операція такого типу, і я думаю, що те, як вони її проводять, заслуговує на похвалу», – сказав він.

Роб Бауер наголосив, що українські сили не повинні зазнавати тиску чи критики за те, що вони не просуваються швидше. «Це дуже-дуже важкий час для них», – підкреслив він.

Раніше у Білому домі заявили, що США перебувають на регулярному зв’язку з Україною та продовжать надавати підтримку, аби її контрнаступальні дії проти російських військ досягли успіху.

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський заявив, що останній тиждень на фронті для українських військових був важким, але вони все одно рухаються вперед.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *