ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські ігри. Харлан завоювала 17-ту золоту медаль для України

Маркіян Рой

|

Шаблістка Ольга Харлан виграла 17-ту золоту медаль для України на Європейських іграх у Кракові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НОК України.

Для досвідченої шаблістки, у колекції якої є чотири олімпійські медалі й командна нагорода найвищого ґатунку на головному мультиспортивному форумі континенту у Баку-2015, це перша медаль в особистому заліку на Європейських іграх.

Наша олімпійська чемпіонка успішно пройшла випробування італійською шаблею: в 1/4 в особі Роселли Грегоріо (15:13), в 1/2 – Елоізи Пассаро (15:12), а у поєдинку за золото не залишила жодних шансів 19-річній румунці Ілінці Пантіс (15:3).

«Ця перемога дуже важлива в першу чергу для нашої країни, а також особисто для мене, тому що я дуже хотіла принести медаль Україні, нашим бійцям, які нас захищають, моїй родині, яка частково тут зі мною. Але моя бабуся зараз знаходиться в Миколаївській області, сподіваюся, вона дивилася трансляцію, і бачила мій виступ. Я дуже рада, що сьогодні тут лунав гімн України, і я дуже голосно його співала. Сподіваюсь, вся країна співала його зі мною. Я хочу подякувати нашій армії, нашим бійцям, нашим волонтерам, всім нашим людям. Ми дуже сильна нація. І всі ці люди надають сил нам боротися тут. Дуже хочу, щоб наші бійці поверталися живими додому, і ця нагорода в першу чергу для них», — повідомила спортсменка.

Додамо, що цього ж дня бронзову нагороду в скарбничку команди також здобув 28-річний шпажист Володимир Станкевич. Який за вихід до фіналу поступився всього одним уколом.

Нагадаємо, що шпажистка Джоан Фейбі Бежура, здобула першу медаль у фехтуванні для України на ІІІ Європейських іграх у Кракові-Малопольська-2023.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *