ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські ігри. Шпажистка Бежура принесла Україні 12-те «золото»

Андрій Котенський

|

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани в особистій першості зійшла шпажистка Джоан Фейбі Бежура, принісши таким чином першу медаль у фехтуванні і 12-те золото для України на ІІІ Європейських іграх у Кракові-Малопольська-2023. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НОК України.

Відзначимо, що на шляху до п’єдесталу 31-річна киянка змусила скласти зброю олімпійську чемпіонку Токіо-2020 в команді та триразову медалістку чемпіонатів світу Еріку Кірпу з Естонії (15:10), у півфіналі взяла гору над німкенею Александрою Елер (15:12), а у напруженому фінальному поєдинку у кінцівці вирвала перемогу у господарки доріжки бронзової медалістки чемпіонатів світу та Європи Мартини Сватовської-Венгларчик (15:12).

«Дуже щаслива, що змогла вписати своє ім’я в історію Європейських ігор і принести золото Україні. Перші поєдинки далися мені доволі легко. Складним був бій за вхід у вісімку, де я фехтувала з олімпійською чемпіонкою Токіо-2020 у командних змаганнях естонкою Ерікою Кірпу. Напевно, це була чи не найсильніша суперниця за сьогодні. Також важко дався вирішальний бій з господаркою доріжки Мартиною Сватовською-Венгларчик», – повідомила 31-річна киянка.

Новоспечена чемпіонка також розповіла, що попри війну, вона продовжувала робити свою справу, тренуватись, змогла досить швидко відновитися після декретної відпустки та пробитися до основного складу команди, але, звичайно, дуже переживає свою дитину, яка, залишається в Україні.

Змагання з фехтування на головному мультиспортивному форумі континенту триватимуть до 30 червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *