ОСТАННІ НОВИНИ

На Миколаївщині затримали агента РФ, який збирав дані про Південноукраїнську АЕС

Маркіян Рой

|

Служба безпеки України затримала інформатора російських спецслужб, який збирав інформацію про оборону Південноукраїнської АЕС на Миколаївщині, що окупанти могли завдати прицільних ударів. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, агентом виявився мешканець Южноукраїнська, якого російська спецслужба завербувала у травні 2023 року через його прокремлівські дописи в соцмережах.

Чоловік збирав та передавав ворогу інформацію про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони в районі Південноукраїнської АЕС.

Зокрема, окупантів цікавили точні координати українських позицій для підготовки прицільних ракетних ударів.

За свою «роботу» зловмисник отримав від ворога загалом майже 9 тисяч гривень.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час спроби передати координати і фотографії одного з військових об’єктів. У затриманого вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) ККУ. Йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *