ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині затримали військовослужбовця-колаборанта

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці затримали прикордонника, який під час окупації Херсона добровільно перейшов на бік росіян. Йому загрожує до 15 років за ґратами. Про це повідомили у Офісі генпрокурора України.

Так, за даними слідства, молодший сержант, військовослужбовець прикордонного загону Державної прикордонної служби України, перебуваючи в тимчасово окупованому Херсоні, добровільно перейшов на бік ворога.

Він обіймав посаду «оперуповноваженого оперативного відділу» у незаконно створеному правоохоронному органі «ІК «Північна виправна колонія (№ 90)» Управління служби виконання покарань по Херсонській області».

Правоохоронці затримали його 20 червня в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України. Йому повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Наразі готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *