ОСТАННІ НОВИНИ

Україна виконала 72% зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС, – звіт

Ольга Денисяка

|

24 березня уряд оприлюднив щорічний Звіт про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2022 рік. Звіт стверджує, що Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань. Про це повідомляє урядовий портал.

«Наразі Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань, передбачених Угодою, яка є важливим елементом інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу. Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%», – йдеться в повідомленні.

Найбільший прогрес досягнутий у таких сферах: інтелектуальна власність – 94%, управління державними фінансами – 90%, статистика та обмін інформацією – 96%, юстиція, свобода, безпека, права людини – 91%, гуманітарна політика – 91%.

«Попри повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, Парламенту та інших органів влади, плануємо і надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів», – зазначила Віце-премʼєр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. –

За 2014-2022 роки головні виконавці зобовʼязань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів України виконав 70% заходів, а також 1% в процесі виконання, Верховна Рада України – 61% заходів виконано, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду 6 березня заявив, що Україна вже виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії, наданих при отриманні статусу кандидата. Глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що це не відповідає дійсності, адже не виконано одну з вимог щодо Конституційного суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *