ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині окупанти із загонів «Шторм-z» грабують побратимів і втікають, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Так звані «штурмовики» із російських загонів «Шторм-z» активно грабують власні підрозділи на Луганщині та втікають із фронту. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Так, розвідка відзначає суттєве збільшення спроб продажу військового майна самими ж окупантами на території захопленої Луганської області. Здебільшого це новобранці нещодавно створених штурмових загонів «Шторм-z», які тікають зі своїх підрозділів разом зі стрілецькою зброєю.

«Враховуючи недоотримання обіцяної за контрактом платні, “штурмовики” компенсують «збитки», вилучаючи в своїх підрозділах вантажні автомобілі, які заповнюють державним майном. В основному це автозапчастини, шини та паливо. Далі вони намагаються реалізувати майно в найближчих населених пунктах та від’їжджають в “невідомому напрямку”», – йдеться у повідомленні.

Крім того, дезертирство активізується і в регулярних частинах російської армії. На це вплинула як активізація бойових дій та великі втрати, так і нещодавнє скасування відпусток для військових, задіяних в Україні.

Зокрема, 90 озброєних окупантів втекли зі своїх позицій поблизу села Арапівка Луганської області, що за 10 км від лінії зіткнення.

Нагадаємо, ще наприкінці травня Генштаб ЗСУ повідомляв, що в Лисичанську, що на Луганщині, дезертирували 80 окупантів, а в районі Бахмута – ще близько 30 «вагнерівців». При цьому бійці ПВК, втікаючи, забрали з собою військову техніку.

12 червня теж стало відомо нові випадки дезертирства серед російських окупантів. Зокрема, все частіше стали втікати з поля бою на Луганщині бійці штурмових підрозділів «Шторм-z». Причиною цьому є значні втрати, які несе військо РФ.

Також у Маріуполі та Новоазовську дезертирували близько 25 російських окупантів через неофіційне припинення відпусток, які їм обіцяло військове керівництво РФ.

Українські партизани нещодавно заявили, що група мобілізованих в’язнів під час дезертирства на Донеччині вбила трьох російських військових-інструкторів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *