ОСТАННІ НОВИНИ

Африканській делегації показали звірства росіян у Бучі

Наталя Дуляба

|

Лідерам африканських країн, які 16 червня прибули з візитом до Києва, показали місця звірств російських військ у Бучі. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Так, в Україну приїхали лідери Південно-Африканської Республіки, Республіки Сенегал, Союзу Коморських островів, Республіки Замбія, Арабської Республіки Єгипет, Республіки Уганда та Республіки Конго. Як відомо, всі вони приїхали, щоб запропонувати власний план припинення війни.

Африканських політиків повезли у Бучу, аби показати місця злочинів, які скоїли російські війська під час окупації Бучі в березні 2022 року.

«Назва цього міста стала синонімом масових вбивств цивільного населення. Саме тут всі вперше побачили справжнє звіряче обличчя “русского міра”: масові поховання, катівні, зруйновані будинки мирних українців. І агресор продовжує скоювати нові злочини, навіть під час нашої зустрічі російські ракети атакували мирні українські міста… Не може бути думок щодо того, що ці злочини не мають залишатися безкарними», – сказав генпрокурор України Ігор Костін.

В Офісі генпрокурора не уточняють, якою була реакція африканської делегації на побачене, але додають, що з політиками обговорили забезпечення відповідальності за воєнні злочини РФ.

Також Андрій Костін додав, що за останні десятиліття в Африці досягнули значного прогресу у сфері відповідальності за міжнародні злочини.

«Трибунали в Руанді, Сьєрра-Леоне, Чаді та Центральноафриканській Республіці додають впевненості в тому, що створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України є необхідним та можливим. Ми будемо вдячні за підтримку африканськими партнерами наших ініціатив у сфері правосуддя», – наголосив він.

Нагадаємо, під час візиту до Києва лідерів африканських країн 16 червня росіяни запустили по столиці й Київській області 6 аеробалістичних ракет «Кинджал» і стільки ж «Калібрів». Усіх їх зуміла збити українська ППО.

Військові експерти кажуть, що таким чином Москва намагалась психологічно вплинути на африканських політиків, аби ті тиснули на Україну щодо початку переговорів із РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *