ОСТАННІ НОВИНИ

ДТЕК не виключає можливості відключення світла

Анастасія Диняк

|

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що через підрив Каховської ГЕС можливі відключення світла. Про це повідомили у Штабі ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

«Виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою, а ввечері у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків у роботі може виникати дефіцит потужності», – зазначив Сахарук.

Він пояснив, що наразі енергосистема України пристосовується до зменшення об’єму води, яка скидається в Каховське водосховище, і забезпечення достатнього рівня потужностей завдяки тепловим електростанціям (ТЕС).

Нагадаємо, напередодні Україні знадобилася аварійна допомога з Румунії через дефіцит в енергосистемі. Українців закликають економити електроенергію у пікові години.

Раніше очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що весна і літо зазвичай мають надлишкову потужність в енергосистемі, однак цього року через пошкодження обладнання можливий дефіцит.

За його словами, відключення електроенергії є останнім способом для уникнення дефіциту в енергосистемі влітку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *