ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб відкрити аеропорт у Львові, треба мати для нього додатковий захист, – Ігнат

Наталя Дуляба

|

Якщо у Львові таки вдасться відкрити Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького, то це буде новою ціллю для російських військ. Тому для захисту такого об’єкта потрібні додаткові потужні системи ППО. Про це 8 червня в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Питання аеродромів є важливе. Зрозуміло, що хочеться мати повітряне сполучення, зокрема з нашими партнерами, але треба його (аеропорт у Львові, – ред.) чимось захищати. Зрозуміло, що систем Patriot, які можуть захистити від балістики, систем IRIS-T, NASAMS немає в достатній кількості в державі, а захищати нам є що», – розповів він і зауважив, що Україні насамперед потрібно прикривати об’єкти критичної інфраструктури, гідротехнічні споруди.

Юрій Ігнат відзначив, що в Україні наразі функціонують виключно військові аеродроми, і десятки з них є постійною ціллю для ворога. Зокрема, нещодавно рашисти били по аеродромах у Кропивницькому та Старокостянтинівці. Відтак якщо у Львові таки відновить роботу аеропорт, то росіяни неодмінно захочуть вдарити і по ньому.

«Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека в країні. Скажіть, як давно по Львову прилітали “Шахеди” чи крилаті ракети? Або по Тернополю чи по Хмельницькому? Я думаю, тут відповідь у цьому. Якщо противник буде розуміти, що в Україні є аеродром, який функціонує, він буде вбачати в ньому потенційну ціль, що може доставляти західне озброєння», – підкреслив речник Повітряних Сил.

Нагадаємо, напередодні голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив про можливість відновлення роботи аеропорту у Львові як гуманітарного коридору. За його словами, цей процес міг би координувати Євросоюз.

Ще восени минулого року Мінінфраструктури розглядало саме Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького у Львові як перший в Україні, що може відновити свою роботу при наявності гарантій безпеки.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року повітряний простір над Україною терміново закрили. Жоден цивільний аеропорт не працює дотепер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *