ОСТАННІ НОВИНИ

У Туреччині Стефанчук зустрівся з захисниками «Азовсталі»

Анастасія Диняк

|

У Туреччині спікер парламенту Руслан Стефанчук зустрівся із військовими командирами – захисниками «Азовсталі». Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради.

Так, Стефанчук зустрівся з командиром «Азову» Денисом Прокопенко («Редіс»), його заступником Святославом Паламарем («Калина»), виконувачем обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергієм Волинським («Волина»), Олегом Хоменком та Денисом Шлегою з Нацгвардії.

«Дякую Туреччині за допомогу у поверненні наших захисників… Усі наші захисники сповнені рішучості продовжувати боротьбу та прагнуть повернутися додому. Повноцінна підтримка всіх наших героїв – це обовʼязок держави», – зазначив глава парламенту.

Як відомо, у ніч на 22 вересня 2022 року стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 військових. Дві сотні з них – це захисники маріупольської «Азовсталі», яких обміняли на одіозного Віктора Медведчука. Інших обміняли на 55 російських військовополонених.

У патронатній службі «Азова» повідомили, що звільнені з полону військові перебувають у шокуючому стані – майже всі 215 осіб мають крайній ступінь анорексії. Усім зараз надають належну медичну допомогу, багато хто вже перебуває на лікуванні та відновленні.

П’ятеро українських бійців перебувають в Туреччині під гарантіями захисту президента Реджепа Ердогана. Там вони залишатимуться до кінця війни.

Зокрема йдеться про командира полку «Азов» Дениса Прокопенко «Редіс», заступника командира полку Святослава Паламара «Калину» та командира 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергія Волинського «Волину», Дениса Шлегу та Олега Хоменко.

Дружина голови бригади НГУ «Азов» Катерина Прокопенко розповіла, що керівний склад маріупольського гарнізону бригади Національної гвардії України «Азов» перебуває на закритому режимному об’єкті в Туреччині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *