ОСТАННІ НОВИНИ

Блогерів, які «злили» роботу ППО Києва, відправили під домашній арешт

Наталя Дуляба

|

Блогерам, які поширювали відео про роботу столичної ППО у соціальних мережах, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це пише Українська правда з посиланням на власні джерела у Київській міській прокуратурі.

Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів та обрав блогерам, які поширювали в інтернеті інформації про роботу систем ППО та наслідки ураження повітряних цілей запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Згідно з рішенням суду, підозрюваним заборонено залишати місце проживання до 31 липня.

Як писав Львівський портал, чотирьом блогерам, які оприлюднили у соцмережах відео роботи української ППО під час масованої атаки Києва у ніч на 16 травня, оголосили підозру за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Однією з цих блогерів є дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова. Імена інших трьох підозрюваних, за даними журналістів, – Дарʼя Семенченко, Ольга Дідовець та Людмила Нужна.

При цьому процесуальні дії ще щодо двох блогерів, які теж поширювали у соцмережах заборонений контент щодо роботи ППО у столиці, тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *