ОСТАННІ НОВИНИ

Президент України закликає створити «коаліцію Patriot»

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський просуває ідею створення коаліції «Петріотів» (систем ППО Patriot). Про це він говорив зі світовими політиками під час свого візиту у Молдову 1 червня.

Про нову світову коаліцію на підтримку України, так звану коаліцію Patriot, глава держави згадав кількома словами, коментуючи свій приїзд у Молдову. Там він взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти, а також провів низку двосторонніх зустрічей.

Як кажуть в Офісі президента, про створення коаліції «Петріотів» Володимир Зеленський говорив під час зустрічі з прем’єр-міністрами шістьох країн щодо винищувачів F-16. Її необхідність президент пояснює посиленням Росією ракетних обстрілів українських міст. Саме тому, на його думку, потрібно посилити протиповітряну оборону України саме цими ЗРК.

«Для захисту нашого населення та цивільної інфраструктури необхідно створити повітряний щит над українськими містами», – сказав Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Водночас на брифінгу для журналістів президент пояснив, що Україні потрібно посилити свою протиповітряну оборону саме ЗРК Patriot, допоки не надійдуть винищувачі F-16.

«Поки в нас не буде літаків, нам потрібно більше “Петріотів”… До винищувачів ще треба дожити, не втратити багато людей, тому дуже важливо мати захист. Чому “Петріот”? Тому що “Петріоти” показали всьому світу, як це працює: ми збиваємо будь-який вид ракет Російської Федерації», – прокоментував Зеленський.

Додамо, що для військового посилення України у війні, яку почала РФ, західні партнери вже сформували «танкову коаліцію», нещодавно – «коаліцію винищувачів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *