Зеленський прибув на саміт у Молдову

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський прибув на саміт Європейської політичної спільноти, що проходить 1 червня у Молдові. Про це президент повідомив у соцмережах.

«Сьогодні працюємо у Молдові. Участь у саміті Європейської політичної спільноти. Багато двосторонніх зустрічей. Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію «Петріотів». ЄС, НАТО, формула миру. Усе для захисту нашого майбутнього», – написав Зеленський.

Як повідомляє Європейська правда, Зеленський прибув до «замку Мімі» у селі Бульбоака, де відбувається саміт Європейської політичної спільноти, першим після президентки Молдови Маї Санду, господарки зустрічі.

Очікують, що на саміт прибудуть майже пів сотні європейських президентів і голів урядів.

Персональна участь президента України у саміті не була офіційно підтверджена до останнього з міркувань безпеки. У МВС Молдови заявляли, що інформація про участь Зеленського має бути засекреченою у зв’язку з безпосередньою безпекою президента України.

Раніше у середу участь Зеленського у саміті підтвердив глава МЗС Молдови Ніку Попеску.

На другій зустрічі Європейської політичної спільноти обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов’язані із нею кризи, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкість європейських держав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *