ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії будують масштабні бази для зберігання трупів військових, – розвідка

Наталя Дуляба

|

У Курську та Ростові-на-Дону росіяни будують масштабні комплекси для сортування, зберігання й досліджень трупів ліквідованих на війні проти України військових. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Терористична Росія уже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України. Будівництво таких комплексів на території Московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих», – кажуть у воєнній розвідці України.

За даними ГУР, площа кожного з комплексів становить понад 4000 м кв. Там збираються облаштувати пункти для проведення слідчих дій та досліджень над тілами військовослужбовців, рефрижераторне відділення з холодильними камерами на 1000 місць.

Також окремо будуть склади з трунами та іншим похоронними декораціями і скорботна зала.

Закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську –понад 800 мільйонів рублів.

Вартість рефрижераторного обладнання оцінюють у понад 1 мільярд рублів для кожного комплексу.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу на війні проти України Росія втратила майже 208 тисяч своїх військових убитими.

Тим часом військові експерти кажуть, що кількість поранених окупантів потрібно множити на три, тобто йдеться орієнтовно про ще 600 тисяч осіб. Таким чином загалом втрати РФ за 15 місяців повномасштабної війни проти України оцінюють у 800 тисяч військовослужбовців.

Це є безпрецедентні втрати, адже станом на початок повномасштабної війни весь потенціал ЗС РФ складав близько 900 тисяч – 1 мільйона військовослужбовців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *