РФ оголосила в розшук трьох українських генералів

Анастасія Диняк

|

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило в розшук трьох українських генералів, які нібито винні у вбивствах та пораненнях мешканців тимчасово окупованого сходу України. Про це пише РБК.

Так, йдеться про генерал-полковника Ігоря Колесника, генерал-лейтенанта Олександра Локоту і генерал-лейтенанта Андрія Грищенка. Всіх трьох розшукують за кримінальною статтею.

Ігор Колесник у 2013-2015 роках очолював Оперативне командування «Північ». З 2016 по 2019 рік був першим заступником начальника Генштабу Збройних сил України.

Олександр Локота у 2015 році очолив Оперативне командування «Північ», у 2016 році його призначили першим заступником командувача Сухопутними військами ЗСУ. Наступного року він став заступником начальника Генштабу і до листопада того ж року керував силами АТО.

Андрій Грищенко в різні роки обіймав посаду заступника командувача військами Оперативного командування «Північ», командувача військами Оперативного командування «Південь» і заступника командувача Сухопутними військами з бойової підготовки.

Обвинувачення усім трьом генералам РФ висунула наприкінці березня 2023 року. Слідчий комітет РФ стверджує, що «внаслідок їхнього командування бойовими діями на Донбасі загинуло понад 500 мирних жителів, поранено близько 1000 осіб».

Нагадаємо, 30 травня Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

У Міноборони України пояснили, це є одним із прийомів інформаційної війни.

При цьому протягом травня росіяни активно поширюють фейки про «ліквідацію» чи «тяжке поранення» Валерія Залужного, Олександра Сирського та інших топових військовослужбовців. Україна зі свого боку спростовує ці неправдиві вкиди, в тому числі публікуючи відео з очільником ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *