Росіяни брешуть про ліквідацію командувачів ЗСУ, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

Росіяни взялись активно поширювати фейки про нібито ліквідацію українського військового керівництва. Всі ці «вкиди» не відповідають дійсності. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«У російському інфополі поширюють інформацію про нібито ліквідацію наших командувачів. Протягом тижня три повідомлення. Всі живі», – наголосила вона.

Посадовиця пояснила, що поширенням таких фейків росіяни хочуть психологічно вплинути на саму людину, деморалізувати українську армію і здійняти «короткотривалий хайп для
підняття духу власного війська».

Зазначимо, у російських Telegram-каналах поширювали інформацію нібито про ліквідацію самого Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та командувача Сил тероборони Ігоря Танцюри. Жодних джерел росіяни не називають, а неправдивий «вкид» про Танцюру робив на початку травня очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Нагадаємо, 10 травня стало відомо, що Валерій Залужний не поїхав на зустріч Військового комітету НАТО через ситуацію на фронті, про що повідомив його голова адмірал Роб Бауер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *