ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони пояснили, навіщо Росія «розшукує» українських генералів

Наталя Дуляба

|

Росія оголосила у розшук Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, оскільки це є одним із прийомів інформаційної війни. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За словами посадовиці, до таких прийомів інформаційної війни країна-агресор уже вдавалась у 2014-2015 роках, коли відкривала кримінальні провадження проти командувачів і комбригів ЗСУ. Їх росіяни звинувачували у нібито вчиненні злочинів під час ведення бойових дій.

Ганна Маляр пояснила, що таким чином Росія хоче нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії та формально урівняти свої злочинні дії з нашими оборонними; чинити психологічний тиск на українських військових, аби їх деморалізувати.

«Втім ця “місія нездійсненна”. Росія цією війною створила собі настільки токсичну репутацію та настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з її боку в бік наших військових сприймаються як обтяжуюча обставина.

Щодо другого пункту все і без пояснень зрозуміло. Психологічно тиснути на командувачів, які воюють з ворогом, що значно переважає за кількістю бійців та озброєння, безперспективно», – підкреслила заступниця глави Міноборони.

Нагадаємо, 30 травня Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

При цьому протягом травня росіяни активно поширюють фейки про «ліквідацію» чи «тяжке поранення» Валерія Залужного, Олександра Сирського та інших топових військовослужбовців. Україна зі свого боку спростовує ці неправдиві вкиди, в тому числі публікуючи відео з очільником ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *