ОСТАННІ НОВИНИ

Біля парку на Пасічній збудують новий ЖК

Наталя Дуляба

|

На вул. Пасічній відразу біля парку «Погулянка» з’явиться новий житловий комплекс із офісами та підземним паркінгом. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради 30 травня.

Містобудівні умови та обмеження отримав львів’янин Роман Іконяк та Обслуговуючий кооператив «Венґлінський» на будівництво житлового багатоквартирного будинку з комерційними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пасічній, 84-Б та 84-В.

Йдеться про територію на межі історичного ареалу Львова відразу біля парку «Погулянка». З одного боку розташований ЖК Tiffany, із яким мерія раніше «воювала», з іншого – церква свідків Єгови.

Натисніть на зображення для збільшення

Новий житловий комплекс зводитимуть на земельній ділянці площею площею 0,25 га, яка входить у зону Г-2 – зону центру ділової, громадської діяльності відповідно до зонінгу Личаківського району. На цьому місці зараз стоять кілька будівель, усіх їх дозволили знести.

Сам житловий комплекс матиме 7-9 поверхів. Як відзначив головний архітектор Львова Антона Коломєйцева, крім комерційних закладів, тут будуть також й офіси. Для цього забудовник збільшив кількість паркомісць, відтак їх є більше ніж самих квартир.

Сам Роман Іконяк розповів, що у межах будівництва планують провести благоустрій території, яка веде у сам парк, бо зараз там, за його словами, «неможливо ні пройти, ні проїхати».

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати ділянку на 39,9%, а також встановив, що висота майбутнього житла не повинна перевищувати 34 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Роман Іконяк є власником низки підприємств, зокрема девелоперської компанії «Айкон», ТОВ «Лоґа» (виробництво дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів), ТОВ «Бенетон компані» і ТОВ «Бетонер» (виробництво бетонних розчинів). Станом на 2020 рік він також мав безпосередній стосунок до будівельної компанії «Вір-західбуд».

Обслуговуючи кооператив «Венґлінський» існує трохи більше місяця, з 5 квітня 2023 року, зареєстрований за місцем майбутнього будівництва. Засновниками вказані вже згаданий Роман Іконяк, його сусід за пропискою Андрій Хомцій та ще один львів’янин, теж мешканець Сихова Назарій Слюсарчук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *