ОСТАННІ НОВИНИ

У розвідці пояснили, чому Росія активізувала ракетні обстріли України

Наталя Дуляба

|

Росія змінила тактику своїх ракетних обстрілів України. Суттєво активізувавши атаки у травні, держава-агресор хоче ускладнити або навіть зірвати український наступ. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Якщо восени-взимку та на початку весни росіяни намагались знищити енергетичну інфраструктуру України та посіяти паніку серед населення, то тепер вони змінили тактику.

«Тактика ракетних ударів [росіян] змінилась. Здебільшого, вона спрямована на те, щоб ускладнити або зірвати плани українських Сил безпеки та оборони щодо подальшого звільнення окупованих територій», – сказав представник української розвідки Андрій Юсов в інтерв’ю журналістам.

Так, із початку травня російські війська суттєво активізували свої обстріли України, використовуючи і ракети, і ударні дрони «Шахеди». Масовані атаки відбуваються практично щоночі, пріоритетом для рашистів є столиця.

«Київ, який чинить опір, який відігнав від себе новітню орду, залишається нескореною ціллю для агресора. Тому небезпека залишається», – підкреслив Юсов.

Представник ГУР відзначив роботу Повітряних Сил ЗСУ, які так успішно освоїли західні засоби ППО, що фактично нівелюють ставку росіян на ракетні обстріли й атаки дронами.

За словами Андрія Юсова, оскільки українська ППО збиває левову частку повітряних цілей, то російська пропаганда всіляко намагається розповідати про нібито ураження зразків західних озброєнь.

«Це спроба активна, масова, безпрецедентна, але значною мірою це є показові виступи. Так часто і з такою ж інтенсивністю й кількістю повторювати подібні вистави росіяни не зможуть», – підсумував він.

Нагадаємо, керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов ще в квітні говорив, що Росія накопичує ракети, аби використати їх для зриву контрнаступу ЗСУ. Він припускав, що цю зброю рашисти застосовуватимуть для ударів про скупченню українських військ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *