ОСТАННІ НОВИНИ

Росія тримає ракети для зриву контрнаступу ЗСУ, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Росія накопичує далекобійні ракети, аби використати їх для зриву українського контрнаступу. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю РБК-Україна.

«Росія за цей час теж виробляє нові ракети. Вона їх акумулює для зриву нашої наступальної операції. Вона на це сподівається. І більша частина цих ракет буде застосована під час активних бойових дій», – зауважив він.

При цьому Кирило Буданов уточнив, що росіяни спробують бити цими ракетами саме по угрупованнях військ, які Україна формуватиме.

За словами керівника ГУР, Кремль зараз справді намагається збільшити обсяги виробництва далекобійних ракет, але їх все одно не буде достатньо для здійснення інтенсивних обстрілів.

«До осені, якщо вони (росіяни, – ред.) не будуть витрачати жодної ракети, у них буде певна їхня кількість. Менша ніж та, з якою вони входили в ці ракетні атаки, але досить значна. Але цього не станеться (повторних обстрілів енергетичної інфраструктури України восени, – ред.), тому що вони планують використати ці ракети зараз», – додав Кирило Буданов.

Як повідомляв Львівський портал, Кирило Буданов також вважає, що Росія не застосує ядерну зброю, коли українські війська зайдуть на території окупованого Криму. Втрату анексованого півострова Кремль пояснить потрібним способом через свою пропагандистську машину.

Головний розвідник стверджує, що Україна готується повернути всі свої території у межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Зробити це, за його словами, цілком можливо ще у 2023 році.

Раніше Кирило Буданов говорив, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *