ОСТАННІ НОВИНИ

Через пожежу в будинку престарілих біля Львова відкрили кримінальну справу

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі, яка спалахнула у будинку для літніх людей в Холодновідці, що межує зі Львовом. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, пожежа у пансіонаті для літніх людей виникла у ніч на понеділок, 29 травня, орієнтовно о 02:30 год. На місце негайно прибули поліцейські та рятувальники, однак оперативно потрапити на територію вони не змогли, адже вхідні ворота були зачинені. Тому їх довелося зламати.

Потрапивши безпосередньо на територію закладу, було встановлено, що всередині перебувають двоє працівників і 28 пенсіонерів, частина з яких є лежачою.

«Доки тривало гасіння пожежі, поліцейські винесли з першого, другого та третього поверхів палаючої будівлі 15 пенсіонерів, які не могли самостійно пересуватися. Загалом спільними зусиллями правоохоронців та рятувальників було евакуйовано 27 осіб», – йдеться у повідомленні.

Одна мешканка пансіонату, 74-річна жінка, загинула від отруєння чадним газом. Ще одну пенсіонерку госпіталізували.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі.

Що саме стало причиною пожежі, наразі ще не відомо. Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *