ОСТАННІ НОВИНИ

Депортований 17-річний юнак повернувся в Україну

Наталя Дуляба

|

Додому вдалося повернути ще одну дитину, яку росіяни примусово депортували. 17-річного хлопця окупанти вивезли з Маріуполя. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

17-річний В’ячеслав ріс без батьків і навчався в Маріуполі. Втім російські окупанти вивезли його до Шахтарська, що теж на Донеччині.

«Та сильний духом і кмітливий хлопчина знайшов спосіб дати про себе знати. Далі було багато кропіткої роботи волонтерів і державних органів. А сьогодні В’ячеслав вже прибув до Києва», – йдеться у повідомленні.

Українцям нагадують: якщо у вас зникла дитина, звертайтесь на гарячу лінію Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номером телефону: 0-800-50-17-20 або до профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Додамо, за офіційними даними правоохоронців станом на 28 травня з України до Росії примусово депортували 19 484 дитини. Повернути додому наразі вдалося лише 371 малюка.

Нагадаємо, напередодні з Росії повернули депортовану 6-річну українку. Вся сім’я нарешті возз’єдналась, адже і батьки дитини, військовослужбовці, потрапили в полон, захищаючи Маріуполь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Мінреінтеграції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *