ОСТАННІ НОВИНИ

Возз’єднання сім’ї: військовим із Маріуполя повернули депортовану доньку

Наталя Дуляба

|

В Україну повернули 6-річну Анну-Марію, депортовану на територію РФ. Сім’я перебувала у розлуці, адже і батьки дитини, військовослужбовці, потрапили в полон, захищаючи Маріуполь. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Анна-Марія з Маріуполя, їй всього лише шість років. Батьки дитини є військовослужбовцями, які потрапили в російський полон, захищаючи рідне місто. Згодом і дівчинку окупанти вивезли на територію РФ.

Після звільнення з полону мати Анни-Марії звернулася в Офіс уповноваженого з проханням допомогти повернути доньку додому. І тепер сім’я врешті возз’єдналась.

«6-річна дівчинка повернулася до батьків, які тривалий час перебували у російському полоні. Нині сім’я у повному складі перебуває в Україні», – відзначив Дмитро Лубінець.

Українцям нагадують: якщо у вас зникла дитина, звертайтесь на гарячу лінію Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номером телефону: 0-800-50-17-20.

Додамо, за офіційними даними правоохоронців станом на 18 травня з України до Росії примусово депортували 19 392 дитини. Повернути додому наразі вдалося лише 365 малюків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *