ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти вивозять в РФ українських дітей під виглядом відпочинку

Андрій Котенський

|

Російські загарбники цинічно продовжують здійснювати незаконне вивезення дітей із тимчасово захоплених територій Луганської області. У окремих населених пунктах Щастинського району, окупанти анонсували так званий відпочинок для школярів у літніх таборах на території російської федерації, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також у тимчасово окупованому Луганську російські окупанти продовжують переобладнувати місцеві медичні заклади під свої потреби. Нещодавно, до Залізничної лікарні, де лікують поранених загарбників, додатково було завезено ліжка та обладнання,

Окрім того, у тому ж Луганську, окупанти передали пологовий будинок №2 у розпорядження ПВК «вагнер».

Нагадаємо, за офіційними даними України за час повномасштабної війни Росія примусово депортувала більше 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Втім правоохоронці кажуть, що реальна кількість може бути значно більшою.

Повернути додому поки вдалося лише трохи більше 300 дітей.

При цьому 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *