ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний суд обрав нового голову

Анастасія Диняк

|

На засіданні пленуму Верховного Суду 26 травня було обрано нового голову ВС – голову Касаційного кримінального суду Станіслава Кравченка. Про це пише BBC.

Так, за Кравченка проголосували 108 суддів із 148 присутніх.

Зазначається, що між суддями виникла суперечка щодо нагальності обрання голови Верховного суду.

Нагадаємо, раніше Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду України Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабара на 2,7 мільйонів доларів.

Більше подробиць про справу колишнього голови Верховного Суду України у матеріалі Львівського порталу: «Чорний день в історії суду»: що відомо про справу голови ВСУ Князєва.

Довідка:

Станіслав Кравченко народився 5 березня 1967 року в селі Одинці Козелецького району на Чернігівщині. У 2017 році був призначений суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду, а 8 грудня – очолив цей суд.

У 2017 році громадська рада доброчесності дійшла висновку про те, що кандидат не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики. Йшлося про повідомлення неправдивих відомостей у декларації доброчесності щодо участі в ухваленні рішень з порушенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також вірогідне недекларування земельної ділянки площею 900 м2 в місті Козелець.

Проте 26 листопада 2021 року Станіслав Кравченко був повторно обраний на посаду голови Касаційного кримінального суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *