ОСТАННІ НОВИНИ

Колишнього голову Верховного Суду Князєва дозволили утримувати під вартою

Андрій Котенський

|

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду України Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабара на 2,7 мільйонів доларів. Про це повідомляє кореспондент Суспільного.

За рішення проголосували 14 членів ВРП із 14 присутніх. Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ради з відповідним клопотанням.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, сам Князєв також був присутній на засіданні.

Тепер САП направила подання до Вищого антикорупційного суду про призначення засідання для обрання міри запобіжного заходу, передає кореспондент Суспільного.

Прокурори просили зробити відкритим засідання щодо питання Князєва у ВРП. Князєв та його адвокати наполягали на закритому засіданні через те, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. За рішенням ВРП пряму трансляцію заборонили, проте засідання залишили відкритим для участі преси.

Адвокати Князєва також заявили, що не мали часу ознайомитись із клопотанням. Тому просили відкласти засідання у ВРП. Прокурори наполягали, що часу напередодні було достатньо. Тож ВРП відхилила клопотання захисників Князєва про відкладення засідання.

Під час засідання зачитали протоколи і матеріали справи. Згідно з ними, частину суми правоохоронці знайшли у Князєва вдома (близько 500 тис. доларів), а частину — в кабінеті у Верховному Суді (понад 400 тис. доларів).

Стало відомо, що із загальної суми хабара 2,7 млн доларів слідчі вилучили не всю суму, а тільки 1,3 млн доларів. Де інші гроші — не встановлено. Відтак обвинувачення вважало імовірним ризиком те, що Князєв, перебуваючи на волі, міг посприяти знищенню решти коштів.

Більше подробиць про справу колишнього голови Верховного Суду України у матеріалі Львівського порталу: «Чорний день в історії суду»: що відомо про справу голови ВСУ Князєва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *