ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати відклали призначення нового заступника Садового

Наталя Дуляба

|

Депутати Львівської міськради під час сесії 25 травня не змогли порозумітись щодо призначення нового заступника міського голови з гуманітарних питань та нових членів виконавчого комітету. Розгляд цього питання відклали на наступне засідання. Про це повідомляє Львівський портал.

На посаду заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Андрій Садовий пропонував призначити чинну директорку департаменту економічного розвитку Ірину Кулинич.

«У нас довший час є вакансія заступника міського голови з гуманітарних питань. Я вирішив запропонувати на цю посаду Ірину Кулинич – людину чесну, гідну і відповідальну. Ви її прекрасно знаєте, вона працює у Львівській міській раді останні 16 років, гідно себе проявила, всі доручення виконує сумлінно», – так пояснив свою пропозицію мер.

Після призначення Ірини Кулинич мала б стати вже шостою заступницею мера. Також Андрій Садовий наполягав на включенні її до складу виконавчого комітету.

Скриншот зі сайту Львівської міської ради. Натисніть на зображення для збільшення

Цією ж ухвалою депутатам пропонували призначити ще одного нового члена виконкому як представника від громадськості. Ним мав би стати Тарас Миляник (член партії «Голос», на виборах-2020 балотувався у Львівську міськраду, але не пройшов. Зараз є помічником депутата мерії від цієї партії Андрія Дячишина).

Втім такі пропозиції Андрія Садового не надто схвально сприйняв депутатський корпус. Деякі обранці громади зауважували, що попри всі робочі заслуги Ірини Кулинич не бачать її на посаді заступниці міського голови.

Лунали й зауваження щодо Тараса Миляника як нового члена виконкому. Зокрема депутат-свободівець Андріян Гутник відзначив, що в чинному складі виконавчого комітету є люди, наближені до всіх політичних партій, крім «Свободи». Тому він обурився, що кандидата від його політсили навіть не розглядали.

Відтак депутати наполягали розглядати ці кадрові призначення окремим ухвалами. Для не публічного обговорення з міським головою вони навіть брали невелику перерву, після якої все-таки вирішили перенести розгляд цього питання на наступну сесію Львівської міськради.

Нагадаємо, до виконавчого комітету Львівської міськради наразі входять 9 осіб, їх затвердили на початку лютого 2021 року. Один із членів, секретар мерії Маркіян Лопачак, після початку повномасштабної війни фактично вже не працює, оскільки є військовослужбовцем.

Після призначення Ірини Кулинич і Тараса Миляника у складі виконавчого комітету буде вже 11 членів.

P.S. Ірину Кулинич призначили новою заступницею міського голови з гуманітарних питань на сесії Львівської міськради 6 липня. Відповідно, вона також стала членкинею виконкому. До складу виконкому ввели й Тараса Миляника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *