ОСТАННІ НОВИНИ

Зґвалтування в поліції Кагарлика: двох правоохоронців засудили до 11 років тюрми

Андрій Котенський

|

Двох обвинувачених поліцейських у справі зґвалтування жінки у Кагарлицькому відділку поліції засуджено до 11 років тюремного ув’язнення. Про це повідомили адвокати авдокатки потерпілої Анна Калинчук та Олена Сотник.

За словами адвокатки Олена Сотник, Обухівськтий районний суд Київської області визнав винними Сергія Сулиму та Миколу Кузіва за всіма статтями обвинувачення та ухвалив вирок про 11 років позбавлення волі.

Водночас за словами адвокатки Анни Калинчук, також визнано позов потерпілої до Національної поліції України.

«Вона отримає 1.2 млн грн компенсації за заподіяну правоохоронцями моральну шкоду. Сподіваємося, що таке рішення буде показовим і стане привенцією, аби подібних випадків в лавах поліції більше не повторилося», – повідомила Анна Калинчук.

Адвокати зауважують, що на рішення суду може бути подана апеляція, але вони переконані, що справедливе рішення вдасться досягти навіть у апеляційному суді.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділку поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Зокрема, чоловік вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Перевірка правоохоронців підтвердила причетність двох поліцейських до побиття та зґвалтування  жінки. Згодом про підозру у катуванні повідомили ще двом правоохоронцям Кагарлицького відділку поліції.

9 травня стало відомо, що двоє підозрюваних у справі про катування і викрадення людей у Кагарлицькому відділу поліції вирішили «мобілізуватися» на фінальній стадії судового розгляду.

На фото ДБР протигаз, яким катували людей у поліції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *