ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємця через суд змусили відремонтувати укриття в центрі Львова 

Ольга Денисяка

|

Прокуратура зобов’язала підприємство, що володіє приміщенням в центрі Львова, привести у готовність протирадіаційне укриття. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, що в одному з приміщень в центральній частині Львова, яке належить на праві приватної власності суб’єкту господарювання, розташоване протирадіаційне укриття.

Мова йде про сховище загальною площею понад 140 м кв. Відповідно до технічних характеристик воно здатне розмістити 200 осіб. Балансоутримувач, нехтуючи безпекою громадян, не підготував споруду у готовий до використання стан.

Суд визнав протиправною бездіяльність товариства та зобов’язано привести захисну споруду цивільного захисту в належний технічний стан і готовність до використання за призначенням.

Нагадаємо, це вже не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Нещодавно «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

Згодом селищну раду у Золочівському районі, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, також зобов’язали зробити це через суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *