ОСТАННІ НОВИНИ

У дружини ексголови села на Львівщині відібрали незаконно приватизовану землю

Наталя Дуляба

|

Суд зобов’язав дружину колишнього голови села на Львівщині повернути три незаконно приватизовані земельні ділянки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про три земельні ділянки, які незаконно опинились у приватній власності дружини колишнього голови одного зі сіл Червоноградського району. Їхню вартість оцінюють майже в 1,5 млн грн.

Встановлено, що голова громади підробив рішення сесії сільської ради щодо безкоштовної передачі низки земельних ділянок у приватну власність громадянам. Серед них були родичі високопосадовця.

Прокурори Червоноградської окружної прокуратури наполягали, що земля вибула з комунальної власності незаконно, тому пішли в суд. Вони вимагали, аби дружина ексголови села повернула три ділянки назад у власність громади. Суд повністю задоволив позов.

Водночас у прокуратурі Львівщини додають, що зараз у судах триває розгляд ще шести аналогічних справ. У комунальну власність громад вимагають повернути 8 земельних ділянок загальною площею понад 3,6 га.

Нагадаємо, що на лаві підсудних опинився депутат, якого обвинувачують у незаконному отриманні 2 га землі у Перемишлянському районі.

Також правоохоронці викрили ексголову села, який разом зі спільниками приватизував майже 22 га землі Національної академії аграрних наук України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *