ОСТАННІ НОВИНИ

Участь Зеленського у саміті G7 може «стати переломним моментом», – Макрон

Ольга Денисяка

|

Президенти України та Франції – Володимир Зеленський та Емманюель Макрон – провели зустріч у японському місті Хіросіма на полях саміту держав «Групи семи». Про це повідомляє Європейська правда.

Під час зустрічі із Зеленським Макрон заявив, що приїзд президента України є «унікальною можливістю», щоб «висловити свою позицію, донести свій меседж і поділитися своєю думкою». «Я вірю, що це може стати переламним моментом», – цитує президента Франції агенція AFP.

Сам Зеленський у соцмережах написав, що подякував Франції за підтримку «коаліції винищувачів» й участь у тренувальній місії з підготовки українських льотчиків.

«Акцентував увагу на пріоритетності реалізації української формули миру та залученні до неї якомога більшої кількості країн. Проінформував про продуктивний візит на саміт Ліги арабських держав», – додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прибув до Японії, де братиме участь у заходах у межах саміту «Групи семи».

Він уже провів переговори з британським прем’єром Ріші Сунаком, очільницею уряду Італії Джорджією Мелоні та президентом Євроради Шарлем Мішелем.

Цього ж для лідери G7 узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії – за день до його завершення, де підтвердили непохитну підтримку України «стільки, скільки буде потрібно для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *