ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув до Японії на саміт G7

Ольга Денисяка

|

20 травня президент Володимир Зеленський прибув до Японії для участі в саміті «Великої сімки» (G7), який відбудеться в місті Хіросіма. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

«Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим», – йдеться в повідомленні.

Як пше hromadske, саміт «Великої сімки» в Японії розпочався 19 травня і триватиме три дні. На ньому лідери країн-учасниць обговорюватимуть ситуацію в Україні, ядерне роззброєння, регіональні справи, світову економіку, а також глобальні проблеми, як-от зміна клімату, здоров’я та розвиток.

Зранку секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що Зеленський візьме участь у саміті, де «будуть ухвалювати дуже важливі речі, тому саме фізична присутність нашого президента є абсолютно важливою».

На саміті присутні також представники ЄС — глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та глава Європейської ради Шарль Мішель.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *