ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський візьме участь у саміті G7 онлайн, – РНБО

Наталя Дуляба

|

В Раді національної безпеки й оборони заявили, що президент України Володимир Зеленський долучиться до саміту G7 в онлайн-форматі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі відомства.

«Президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що напередодні західні ЗМІ з посиланням на власні джерела стверджували, що Зеленський особисто прибуде на саміт G7 у Японію, який відбудеться 19-21 травня. Хоча японські високопосадовці раніше говорили про його віртуальну участь у заході.

Тим часом в Офісі президента ще в березні говорили, що Володимир Зеленський планує взяти участь у травневому саміті G7 в онлайн-форматі. Відповідне запрошення озвучив японський прем’єр-міністр Фуміо Кісіда під час свого візиту до Києва.

Триденний саміт лідерів «Великої сімки» проходитиме у місті Хіросіма, яке стало місцем першого застосування ядерної зброї в історії людства під час Другої світової війни.

Серед питань, які будуть розглядати під час зустрічей, як попередньо відомо, є війна в Україні, санкції проти Росії. Також члени G7 планують розглянути ідею проведення міжнародного мирного саміту щодо України.

На саміт у Японію прибули, власне, лідери країн G7: президент США Джо Байден, прем’єрка Італії Джорджа Мелоні, прем’єр Британії Ріші Сунак, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон. Всіх їх приймає прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Також на саміт запросили представників Євросоюзу, зокрема голову Європейської ради Шарля Мішеля та очільницю Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн та представників низки міжнародних організацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *