Україна почала збивати російські бомбардувальники системою Patriot

Андрій Котенський

|

Українські військові використали комплекс Patriot, щоб збити російський бомбардувальник. Про це повідомили у коментарі CNN неназвані представники Пентагону і Конгресу США, повідомляє Європейська правда.

Як зазначається, російський літак, на який націлився Patriot, збирався запустити ракети по українських цілях. Інші системи ППО, які є на озброєнні в України, не мають для цього достатньої дальності ураження.

Водночас американські посадовці заявили, що українці самі ухвалюють рішення, як застосовувати Patriot для свого захисту.

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

Раніше російські ЗМІ повідомили про знищення ЗРК Patriot під час російської атаки в ніч проти вівторка 16 травня. Втім речник Повітряних сил Юрій Ігнат також заперечив інформацію про знищення російськими окупантами пускової установки Patriot під час масованого ракетного обстрілу 16 травня. Він розповів, що Patriot складається з командного пункту, через який отримують інформацію про повітряну ситуацію, зокрема відстежують повітряні цілі та відпрацьовують їх.

Також ЗРК має радар, який розташовується на віддалені, та до 8 пускових установок, у кожній з яких по 4 транспортно-пускових контейнерів, які теж розташовані на певній відстані і забезпечують пуски ракет.

У Міноборони США заявили, що одна система Patriot в Україні дійсно зазнала незначного ушкодження, але до 18 травня її вже полагодили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *