ОСТАННІ НОВИНИ

РФ не могла уразити ЗРК Patriot, – Ігнат

Анастасія Диняк

|

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заперечив інформацію про нібито ураження російськими окупантами пускової установки зенітно-ракетного комплексу Patriot під час масованого ракетного обстрілу 16 травня. Про це пише hromadske.

Так, Ігнат наголосив, що російський «Кинжал» не може знищити чи уразити Patriot, адже установка постійно переміщується.

«Знищити систему якимось “Кинджалом” неможливо. Усе, що вони (росіяни – ред.) розповідають, нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди», – зазначив Ігнат.

Речник розповів, що Patriot складається з командного пункту, через який отримують інформацію про повітряну ситуацію, зокрема відстежують повітряні цілі та відпрацьовують їх.

А також ЗРК має радар, який розташовується на віддалені, та до 8 пускових установок, у кожній з яких по 4 транспортно-пускових контейнери, які теж розташовані на певній відстані і забезпечують пуски ракет.

Зазначимо, після масованого ракетного обстрілу вночі 16 травня Міноборони РФ повідомило про ураження ЗРК Patriot у Києві ракетою «Кинджал». Натомість у Повітряних силах України заявили про знищення усіх шести аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», які були в повітряному просторі країни.

Також інформацію росіян не зміг підтвердити й координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Я не можу підтвердити повідомлення про ураження системи Patriot в Україні», – заявив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *