ОСТАННІ НОВИНИ

Пошкоджену систему Patriot в Україні вже полагодили, – Пентагон

Андрій Котенський

|

У Міноборони США заявили, що вже полагодили систему Patriot в Україні, яка була пошкоджена під час російського обстрілу. Про це заявила представниця Пентагону Сабріна Сінг, передає журналіст «Голосу Америки» Остап Яриш.

«В Пентагоні заявили, що одну систему Patriot в Україні було пошкоджено, але тепер її полагодили і вона повністю в робочому стані», – передає журналіст.

Зазначимо, після масованого ракетного обстрілу вночі 16 травня Міноборони РФ повідомило про ураження ЗРК Patriot у Києві ракетою «Кинджал».

Водночас CNN повідомило, що Росіяни не знищили ЗРК Patriot під Києвом, проте могли пошкодити. Відтак США направили своїх інспекторів для перевірки системи і виявили, що пошкодження – незначні. Система функціонує, а один із найважливіших її елементів – жодним чином не постраждав. Чи спричинила пошкодження російська ракета, чи її уламки, офіційно не уточнювалось.

Натомість у Повітряних силах України заявили про знищення усіх шести аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», які того вечора були в повітряному просторі країни.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат також заперечив інформацію про знищення російськими окупантами пускової установки Patriot під час масованого ракетного обстрілу 16 травня. Він розповів, що Patriot складається з командного пункту, через який отримують інформацію про повітряну ситуацію, зокрема відстежують повітряні цілі та відпрацьовують їх.

Також ЗРК має радар, який розташовується на віддалені, та до 8 пускових установок, у кожній з яких по 4 транспортно-пускових контейнерів, які теж розташовані на певній відстані і забезпечують пуски ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *